dilluns, 8 de juliol del 2013

EXHUMACIÓ DE LES RESTES MORTALS EL DR. GUARDIET

Un moment per a la història

Lacra del Bisbe de Terrassa que segella l'arqueta amb les restes
El Bisbe de Terrassa, Mons. Josep Àngel Sáiz Meneses, va presidir l'exhumació de les restes del Dr. Josep Guardiet Pujol, enterrat a la Parroquia de Sant Pere de Rubí. Els dies 3 i 4 de juliol es procedí a l'obertura de la tomba per a extreure'n les relíquies que seran posades per a la veneració dels fidels. El tribunal canònic estava presidit pel mateix bisbe de la diòcesi i constituït per Mn. Fidel Catalan, secretari canceller del bisbat de Terrassa, que actuava com a Promotor de Justícia, i Mn. Xavier Aróztegui, delegat per les causes dels sants, que exercia les funcions de notari.
 
Van actuar com a metges forenses, el Dr. Honorio Joaquín Recio i la Dra. Victoria Bonastre, secretari i tresorera, respectivament, de l'Associació de metges forenses de Catalunya. També hi van prestar jurament dos testimonis que van ser presents en el primer trasllat de les restes del Dr. Guardiet, el 1945, i que, a més, l'havien conegut personalment, els Senyors Joan Sucarrats i Josep Viladiu. La postuladora de la Causa, la Gna. M. Pilar Adín, va tenir cura de l'extracció de les relíquies, un cop fet el tractament dels ossos.
 
Durant els dos dies hi van ser presents el rector de la Parròquia de Sant Pere de Rubí, Mn. Jesús Cañas, i diversos membres de l'Associació d'amics dels Dr. Guardiet.
 
Us anirem explicant les impressions dels qui vam ser-hi presents.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada