dijous, 10 d’octubre del 2013

DECRET DE MARTIRI DEL DR. GUARDIET (quarta i darrera entrega)

Falten només 4 dies

I ja són 4 els dies que falten ara per la Beatificació del Dr. Guardiet. Avui us oferim la recta final del seu Decret de martiri en la qual es fa una síntesi de les diverses comissions que han estudiat el martiri i acaba amb unes paraules solemnes de declaració de martiri. 

Gaudint d'una consolidada fama de martiri, es va fer la recerca diocesana entre 1992 i 1994 a la Cúria de Barcelona . El 21 de gener de 1999, la Congregació per a les Causes dels Sants va emanar el corresponent decret segons el qual es va aprovar la seva validesa. Havent realitzat la Positio, l'11 d'abril de 2013 va tenir lloc el Congrés en què els Consultors Teòlegs van donar els seus vots favorables. A la sessió ordinària del Congrés de Cardenals i Bisbes, celebrada el 2 de juliol de 2013, presidida per mi, Angelo Cardenal Amato, es va declarar que es pot considerar que aquest Servent de Déu va sofrir el martiri per odi a la fe per la seva fidelitat a Crist i a la Santa Església.
De totes aquestes coses, dit cardenal prefecte va informar convenientment al Summe Pontífex Francesc, qui tenint constància fefaent del parer de la Congregació per a les Causes dels Sants, en el dia d'avui declara: Que consta el martiri del Servent de Déu Josep Guardiet Pujol, sacerdot, en el cas i per l'efecte del que es tracta.
El Summe Pontífex va ordenar que es publiqui aquest decret en les actes de la Congregació per a les Causes dels Sants .
Donat a Roma, el dia 5 de juliol de l'any del Senyor 2013.

ANGELO Card. AMATO, S.D.B.                                + MARCELLO BARTOLUCCI
Prefecte                                                                   Arquebisbe titular de Bevagna
                                                                                               Secretari

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada