dimarts, 8 d’octubre del 2013

DECRET DE MARTIRI DEL DR. GUARDIET (tercera entrega)

Falten només 6 dies

6 són els dies que falten ara per la Beatificació del Dr. Guardiet. Avui us oferim la tercera entrega del seu Decret de martiri en la qual es fa un repàs dels fets més importants de la seva vida.

La nit del 2 al 3 d'agost es va rebre l'ordre del Comitè Central de Milícies de Barcelona de lliurar els presoners. El Comitè Local va decidir lliurar els tres primers de la llista i deixar escapar els altres. Els elegits per al sacrifici van ser el Dr. Guardiet i els Senyors Grau i Moliné, i els van dir que els portaven a declarar. Quan el vehicle que els traslladava va arribar al lloc anomenat "Pi Bessó", a la carretera de la Rabassada, passats tres quilòmetres de Sant Cugat en direcció a Barcelona, els van fer baixar. El Dr. Guardiet intercedir pels seus companys oferint-se com única víctima, però els van matar als tres. Diuen que va morir perdonant els seus botxins. 

El nou "Pi Bessó"
El dia 19 de juliol de 1936, conegut l'aixecament militar i els disturbis que s'estaven produint a Barcelona i altres ciutats, amb víctimes innocents entre els sacerdots, el metge de Rubí, que fugia cap a França amb la seva família, li va oferir un lloc en el cotxe, però el Dr. Guardiet rebutjar l'oferiment amb gratitud. Volia estar amb els seus feligresos en els moments difícils. Va defugir totes les propostes per fugir o amagar-se.

El dia 20 els milicians li van demanar la clau de l'Església per cremar-la, i ell la va donar i li van permetre retirar el Santíssim Sagrament. El dia 21 va ser detingut, però sense ser emmanillat ni maltractat, per un milicià de 16 anys, que havia estat escolà, i en les seves memòries escriu que l'ordre que va rebre del Comitè Local de Milícies era de detenir al rector i portar-lo a la presó del poble, per la seva seguretat. A la presó hi havia altres vint veïns.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada