dissabte, 5 d’octubre del 2013

DECRET DE MARTIRI DEL DR. GUARDIET (segona entrega)

Falten només 8 dies

Sí, ara ja són 8 els dies que manquen per la Beatificació del Dr. Guardiet. Avui us oferim la  segona entrega del seu Decret de martiri en la qual es fa un repàs dels fets més importants de la seva vida.

El Servent de Déu va néixer a Manlleu, bisbat de Vic, el 21 de juny de 1879. Va ser el tercer fill dels esposos Joan Guardiet i Dolors Pujol, família de fortes conviccions cristianes, molt estimada i coneguda a la comarca. De petit va ser alumne del Col·legi dels Germans de la Doctrina Cristiana de Manlleu. Posteriorment, va cursar el batxillerat com a alumne extern al Seminari de Vic. En obtenir el grau de batxiller, va practicar els exercicis espirituals. Va ser a partir d'aquesta experiència que es va sentir cridat al sacerdoci i va ingressar en el mateix Seminari de Vic per seguir els estudis eclesiàstics. Posteriorment, es va doctorar en teologia a la Universitat Pontifícia de Tarragona.

El 15 de març de 1902 va ser ordenat sacerdot a Barcelona. Ja abans s'havia incorporat a la diòcesi de Barcelona atenent la petició del Bisbe Morgades. Entre els anys 1902 i 1905 va ser vicari successivament d'Ullastrell, Olesa de Montserrat i Argentona. El 1905 va ser nomenat regent de la Santíssima Trinitat de Sabadell. El treball esgotador, les penúries econòmiques i una salut delicada van afeblir les seves forces i el 1912, perquè es recuperés, va ser nomenat beneficiari de Santa Maria del Pi, a Barcelona. El 1914 va ser nomenat ecònom del Sant Esperit de Terrassa, on va fomentar la catequesi i va dirigir les activitats parroquials i d'institucions vinculades a la parròquia. També va fundar una escola nocturna per a nenes treballadores.

El 1917 va ser nomenat rector de Rubí. Allí va dedicar tots els seus esforços a reconstruir la malmesa comunitat catòlica ia aixecar el nivell de la població, no només religiós i moral, sinó també cultural i social. Va fundar l'Escola parroquial Nostra Senyora de Montserrat, el setmanari "Endavant", el Casal popular, el concurs de Pessebres, la Schola Cantorum, el grup de dansa "Esbart Dansaire", el "Museu de Rubí", l'escola nocturna professional per a noies "Cultura Femenina", el "Foment de la Sardana". També va contribuir a la creació de la "Federació de Joves Cristians de Catalunya" i va col·laborar amb el P. Francesc de Paula Vallet en l'Obra dels Exercicis parroquials i en la fundació de l'Institut religiós dels Cooperadors Parroquials de Crist Rei.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada